SMS pazarlamanın bilmeniz gereken 7 faydası

SMS pazarlamanın bilmeniz gereken 7 faydası

SMS pazarlaması, müşterilerinizle ve potansiyel müşterilerinizle doğrudan iletişim kurmanıza olanak tanır; bu, ilişkiler kurmanın ve güven kazanmanın güçlü bir yolu olabilir.

İşinizi geliştirmenin yollarını arıyorsanız, doğru yere geldiniz.

İşte SMS pazarlamanın en önemli 7 avantajı:

  1. SMS Pazarlama çok kişiseldir
  2. Müşterileriniz SMS mesajlaşmasına aşinadır
  3. SMS pazarlaması yüksek bir açılma oranına sahiptir, güvenilir ve hızlıdır
  4. SMS pazarlaması düşük maliyetlidir
  5. SMS Pazarlama, potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürür
  6. SMS pazarlamasının kullanımı kolaydır
  7. SMS pazarlama ile doğru kitleyi hedefleyebilirsiniz

1. SMS pazarlaması çok kişiseldir

SMS, bir kupon teslim etmek, bir siparişi onaylamak ve hatta en son satış hakkında bilgi göndermek için kullanılabilir. SMS pazarlamanın bu kadar etkili olmasının birçok nedeni vardır, ancak ana nedenlerden biri, müşterilerinizle kişisel düzeyde bağlantı kurma fırsatı vermesidir.

Bir SMS mesajı gönderdiğinizde, hareket halinde olup olmadıkları veya kanepelerinde rahatça oturup oturmadıkları izleyicilerinizin ellerine geçecektir. Telefonlarında gerçek zamanlı olarak görecekler, bu da isterlerse hemen yanıt verebilecekleri, daha sonra okuyabilecekleri veya mesajda herhangi bir değer bulamazlarsa silebilecekleri anlamına geliyor.

Bu, sizinle etkileşimde bulunmalarını ve onlara sunduğunuz hizmet veya ürün hakkında konuşmalarını kolaylaştırır. Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar onlara kişisel olarak ulaşabilmeniz çok büyük.

2. Müşterileriniz SMS mesajlaşmasına aşinadır

SMS pazarlamanın bu kadar etkili olmasının en büyük faydalarından biri, müşterilerin zaten buna aşina olmalarıdır. Aslında, insanların% 88'i, tüm mesajlaşma uygulamalarının büyümesine rağmen, telefonlarını çoğunlukla mesajlaşmak için kullanıyor.

Bu yaklaşık 6,5 milyar insan demek! Bu, potansiyel müşterilerinizin iletişimleri için yeni bir teknoloji öğrenmelerine gerek olmadığı ve sizinle iletişimde kalmak istiyorlarsa normal mesajlaşma uygulamalarından geçmek zorunda kalmayacakları anlamına gelir.

Müşterileriniz arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişim kurmak için yıllardır SMS mesajlaşmasını kullanıyor, bu nedenle telefonlarında kısa mesajları ileri geri gönderme konusunda rahatlar.

Ayrıca, daha önce hiç etkileşime girmedikleri veya en sevdikleri kahve dükkanları ve marketler gibi sık sık iş yaptıkları işletmeler de dahil olmak üzere işletmelerle iletişim kurmak için düzenli olarak kullanırlar.

Ayrıca, müşteriler SMS mesajlaşmasına aşina olduklarından, bu ortam aracılığıyla şirketinizden bir teklif aldıklarında olumlu yanıt verme olasılıkları daha yüksektir.

İster kupon gönderiyor olun, ister mağazanızda veya çevrimiçi mağazanızda SMS yoluyla satışları ve yeni ürünleri tanıtıyor olun, müşterilerin bu iletişim biçimini tanıtım amacıyla kullanan diğer işletmelerle olan geçmiş deneyimlerine dayanarak olumlu tepki vermeme olasılıkları daha yüksektir.

Gerçekten de, müşterilerin% 48'i SMS yoluyla doğrudan markalarla etkileşime geçmeyi tercih ediyor. Bu nedenle, SMS pazarlamasını da kullanmaya başlamak iletişim stratejinizin doğal bir uzantısıdır, çünkü müşterileriniz zaten rahattır.

3. SMS pazarlama yüksek bir açık orana sahiptir, güvenilir ve hızlıdır

SMS pazarlaması, müşterilerinize ulaşmanın ve markanızı oluşturmanın harika bir yoludur, özellikle de bir bütçeniz varsa (daha sonra bunun hakkında daha fazlası). Ancak SMS'in yüksek bir açılma oranına sahip olduğunu da belirtmek önemlidir.

Aslında, Gartner'a göre,% 98 gibi yüksek bir açılma oranına sahiptir, bu da müşterilerinizle iletişim kurmanın harika bir yolu olmasının nedenlerinden biridir.

Sayı çok yüksek çünkü insanlar gün boyu arkadaşlarından, ailelerinden ve işletmelerinden metinler alıyorlar ve alakalı olmalarını bekliyorlar. Bir SMS'te ilginç veya yararlı bir şey gönderirseniz, hemen okumaları için iyi bir şans vardır.

Birçok insanın e-postaların müşterilerine ulaşmanın en iyi yolu olduğu sonucuna vardığı günler geride kaldı. Artık e-postanın çok sayıda sorunu olduğunu biliyoruz: spam ile dolu ve genellikle spam klasöründe kayboluyor. Ayrıca, sadece% 20'lik bir açılma oranına sahiptir (Gartner, 2016)!

Bugün, daha fazla işletme e-posta yerine SMS'i tercih ediyor çünkü kısa mesajların kişisel ve hızlı olduğunu biliyorlar ve teslimat açısından oldukça güvenilirler.

Müşteriler ayrıca, kendi ihtiyaçları veya ilgi alanlarıyla ilgisi olmayan ürünlerin reklamlarını içeren bir e-posta veya genel bülten aldıklarında ertesi sabaha kadar beklemek yerine işletmelerden gerçek zamanlı olarak haber almak ister.

4. SMS pazarlaması düşük maliyetlidir

Eminim tüm bunların gerçek olamayacak kadar iyi geldiğini düşünüyorsundur. Yakalamanın fiyat olması gerektiğini düşünüyorsun, değil mi?

Hayır!

SMS pazarlamasının, herhangi bir özel yazılım veya teknik uzmanlık gerektirmediği için diğer dijital pazarlama biçimlerinden çok daha ucuz olduğunu garanti edebilirim. Tek ihtiyacınız olan bir web tarayıcısı ve internet bağlantısı.

Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi pazarlamanın en uygun maliyetli yollarından biridir.

5. SMS Pazarlama, potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürür

SMS pazarlamasını kullanmak, satışları artırabileceğiniz ve işinizi büyütebileceğiniz harika bir yoldur. SMS pazarlamasının, e-posta veya görüntülü reklamlar gibi diğer dijital pazarlama türlerinden çok daha yüksek bir oranda dönüşüm sağladığı kanıtlanmıştır.

Açık oran gibi, tıklama oranı da inanılmaz derecede yüksektir - ortalama% 19! Ve Gartner'a (2016) göre,% 45 kadar yüksek olabilir.

Bu, mesajınızı alan her 100 kişi için, en fazla 45'inin ürününüzü veya hizmetinizi satın almak için bu bağlantıya tıklayacağı anlamına gelir. Bu inanılmaz!

Sadece e-posta pazarlaması (% 4), Google Ads (% 1.91) ve Facebook (% 0.90) ile karşılaştırın. (SMS Pazarlama İstatistikleri 2022)

Söylemeye gerek yok, SMS pazarlamasındaki yatırım getirisi çok büyük olabilir. Insider Intelligence tarafından hazırlanan bir rapora göre, markalar genellikle SMS pazarlamasında 10x ila 20x yatırım getirisi görüyor. Bu, onu en karlı kanal yapar.

En iyi yanı, marka bilinirliği oluşturmak veya trafiği web sitenize veya uygulamanıza geri çekmek için SMS pazarlamasını etkili bir şekilde kullanmak için yüzlerce çalışanı olan büyük bir şirket olmanıza gerek olmamasıdır.

İşletmenizle ilgilenen müşterilere, seçtiğiniz ilgili açılış sayfasına bağlantılar veya harekete geçirici mesajlar içeren bir kısa mesaj gönderebilirsiniz.

Ama bir sonraki noktada daha fazla inceleyelim.

6. SMS pazarlamasının kullanımı kolaydır

SMS pazarlamasının kurulumu kolaydır. İşletmelerin dijital pazarlama dünyasına başlaması için harika bir yoldur.

Bir geliştirici veya tasarımcı ordusuna ihtiyacınız yok, sadece bir internet bağlantısına ve bir tarayıcıya ihtiyacınız var.

Ayrıca, diğer dijital pazarlama kanallarının gerektirebileceği gibi karmaşık bir kurulum süreci olmadan, kullanımı çok kolay sezgiseldir.

BulkGate gibi SMS ağ geçidi ile bir hesap oluşturarak ve ardından ilk mesaj grubunuzu göndererek hemen başlayabilirsiniz! Bunlar, mağazanıza yeni müşteriler getirmeye yardımcı olabilir veya geçmiş müşterileri tekrar gelip sizden daha fazla şey satın almaya teşvik edebilir!

Sonuçlarınızı izlemek de çok kolaydır, bu da bir işletme sahibi veya pazarlamacı olarak kampanyalarınızın ne kadar iyi performans gösterdiğini (veya yapmadığını) ölçmenizi kolaylaştırır. İşletmeniz ve müşterileriniz için en iyi olanı belirledikten sonra, her zamankinden daha hızlı bir şekilde genişleyebileceksiniz.

7. SMS pazarlama ile doğru kitleyi hedefleyebilirsiniz

SMS pazarlaması ile kitlenizi yaş, cinsiyet ve konum gibi demografik özelliklere göre hedefleyebilirsiniz.

Bunları spor veya moda gibi ilgi alanlarına göre de hedefleyebilirsiniz. Veya onları geçmiş davranışlara göre bile hedefleyebilirsiniz; Örneğin, bir kullanıcı geçmişte sizden çevrimiçi bir satın alma işlemi yaptıysa, şirketinizden yeni ürünler veya teklifler hakkında mesaj almakla ilgilenme olasılığı yüksektir.

E-posta pazarlaması ve sosyal medya reklamcılığı ile müşteriler hakkında bu düzeyde bilgi toplamak zordur, çünkü bu hizmetlere kaydolurken kişisel ayrıntılardan vazgeçmek zorunda kalmazlar.

Ancak, cep telefonu numaralarının sahipleri tarafından ticari fuarlar ve konferanslar gibi etkinliklerde serbestçe verilmesiyle (insanların gelecekte onlarla kolayca iletişim kurmasını sağlamak için), müşterilerinizi segmentlere ayırmak daha kolay hale gelir.

Bu, sınırlı bütçelere sahip, ancak küçük işletmeler gibi daha büyük müşteri tabanlarına sahip markaların ideal alıcılarıyla en iyi şekilde rezonansa girecek mikro hedefleme mesajlarına erişmesini sağlar.

SMS pazarlama, 2022 ve sonrasında pazarlamanın etkili bir yoludur

SMS pazarlama olanakları sonsuzdur. Metin mesajlaşmasını birçok durumda kullanabilirsiniz. Az ya da çok ne tür bir iş yaptığınıza bağlıdır. Ancak, nasıl kullanılabileceği konusunda birkaç fikir listeleyeceğim.

İşletmeler SMS pazarlamasını ve kısa mesajları şu şekilde kullanabilir:

  • Bir teslimat veya madde gönderisinin durumunun güncellenmesi (SMS bildirimi),
  • Harika bir indirim kuponu veya bir ürün veya hizmetin promosyonları (toplu SMS),
  • Bir randevu hatırlatıcısı,
  • Bir rezervasyon konformasyonu,
  • Covid-19 güncellemeleri gibi sağlıkla ilgili güncellemeler,
  • Hava durumu ile ilgili uyarılar,
  • Transit veya işe gidip gelme bildirimleri,
  • Müşterilerinizden doğrudan telefonlarından anında geri bildirim alabilmeniz için anketler (Çift yönlü SMS),
  • Aracınızdaki yağı değiştirmek için bir uyarı,
  • Örneğin, bir restoran sahibiyseniz ve müşterilere menüye bazı yeni menü öğeleri eklediğinizi bildirmek istiyorsanız, mobil cihazlarında okumaları hızlı ve kolay olduğu için onlara bu bilgileri içeren bir SMS göndermek ideal olacaktır.

Son

Genel olarak, SMS pazarlaması, müşterilerinizle ilişkiler kurmanıza, deneyimlerini geliştirmenize ve satışları artırmanıza yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır.

Umarız bu makale size SMS pazarlamasının ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden bu kadar etkili olduğunu daha iyi anlamıştır.

SMS pazarlaması hakkında hala sorularınız varsa veya işletmeniz için bazı seçenekleri tartışmak istiyorsanız, lütfen bugün bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!

Yorumunuzu Bırakın